Mustafa Hizyolu

tr

Ben 46726075434 kimlik numaralı, Mustafa Hizyolu. T.C devlet sisteminin her erkek vatandaşına zorunlu olarak kıldığı ”Vatani görev ” ya da başka bir değiş ile ASKERLİK GÖREVİ’ni ne şekilde olursa olsun RED EDİYORUM!.. Ben kimseyi hak ve özgürlüğü için yaptığı direniş veya gösteriler sırasında öldürmek istemediğim ve zarar vermek istemediğimden dolayı REDDİMİ AÇIKLIYORUM…

T.C devletinde bir erkek bebek doğarken bile devlete karşı bir sorumluluğu olarak doğar, bunun nedeni ASKERİ GÖREV’dir. Doğumdan sonra çevre ve diğer kişiler tarafından her zaman askerlik görevimin olduğunu ve vatan için canını vermek zorunda olduğumu öğrettiler. Bu sistem her zaman Kürdü, aleviyi, ermeniyi, hristiyanı, türkü birbirine düşürmesine sebep oldu. Ben Kürt alevisiyim. Bunun en büyük sorunlarını birebir yaşadım!…

Sırf T.C devleti kendini gösterecek yada güçlülüğü bakımından üstün olocak diye, ben kimseyi öldürmek ya da zarar vermek istemiyorum. Bunun vicdan azabıyla yaşamak istememekteyim. Etnik kökenim kürt olduğu halde Türkiyenin askerlik sistemi hep Kürt vatandaşlarını ya da haklarını istiyen kürt vatandaşlarını öldürmek üzere kurulmuştur. Türkiyede orduya ayırılan paranın eğitim, sağlık vb yerlere harcanmasından yanayım… Ne olursa olsun bana emir verip, insan öldürmem istenildiği bir kuruluşun parçası olmuyacağım.

Her Türk asker doğar diyerek beynimizin yıkandığı bir sistemde ya da vatan borcu olarak nitelendiği bir ülkede, buna karşı gelip insan öldürmek istemem suç sayılıyorsa, evet ben suçluyum!!! Bunun aksini inkar etmiyorum. Ne pahasına olursa olsun o askeri kıyafeti giymeyeceğim elime o silahı almayacağım! Adam öldürmeği öğrenmediğim için Türkiyede Vatan Hayını olarak gözükmem ve insanların bu bakış açısının hiçbir yerinde yer almak istemiyorum… Sizlerde iyi biliyorsunuz ki Dünyanın her yerinde suç olgusu bir kere yer alır ve bir kere yargılanırken T.C sisteminde askere gitmemek bir suç sayılıyor ve bunu yargılama her cezaevinden çıktığınızda askere gitmek istiyor musunuz sorusuna verilecek HAYIR cevabı ile tekrar cezaevine girme süreciniz başlıyor. Bunlar insanlık suçu değilde benim insan öldürmemem mi suç ???

Bu sistemin AİHM deki karşılığı sivil ölüm olarak gerçekleşiyor. Çünkü ne koşul olursa olsun adam öldürmek istemediğim için Türkiyede hastalanır isem Hastaneye gidemiyor olmam, Evlenemiyor olmam, Çocuğuma kimlik alamıyor olmam, Her saniye göz altına alınıp şiddet görmemiz kaçınılmaz son oluyor. Hayatımızı geçirmek için çalışmamız gerek ama vicdanı redçi yasal olarak çalışamıyor bile!!!

Hangi renk ve hangi şartla olursa olsun Kürt alevisi olarak VİCDANI RED’imi açıklıyorum….

Country